Składniki na 1 porcję:
- 60 g makaronu ryżowego
- 120 g piersi z kurczaka
- 1/2 szt. małej cukinii
- 1/2 szt. małej papryki
- 50 g pora
- 2 ząbki czosnku
- łyżka oliwy z oliwek
- pieprz, sól, cynamon
- 2 łyżki sosu sojowego
- łyżka soku z cytryny
Sposób przygotowania
Mięso pokroić na małe kawałki. Oprószone solą i pieprzem podsmażyć na oliwie. Cukinię i paprykę pokroić w cienkie słupki, a pora w talarki. Wrzucić na patelnie marchewkę, cynamon i smażyć 2 minuty, dodać paprykę, ponownie smażyć 2 minuty. Przesunąć warzywa na bok, wrzucić pora oraz pokrojony w plasterki czosnek. Na koniec dodać cukinię. Gdy warzywa będą podsmażone, ale pozostaną al dente, wyłączyć ogień. Wymieszać z ugotowanym makaronem, doprawić sosem sojowym, sokiem z cytryny, pieprzem. Wymieszać.