O mnie

O mnie

Kim jestem?

Jestem dietetykiem klinicznym z 10-letnim doświadczeniem. Ukończyłam studia I i II stopnia na kierunku dietetyka na Śląskim Uniwersytecie Medycznym. Poszerzałam również swoją wiedzę z zakresu promocji zdrowia i profilaktyki chorób, studiując zdrowie publiczne na Syddansk Universitet w Danii.

Aktualnie skupiam się na pracy indywidualnej w gabinecie oraz prowadzę szkolenia i warsztaty dietetyczne dla firm.

Pasjonuje mnie człowiek oraz leczenie poprzez odpowiednie odżywianie. Pacjentów traktuję w sposób indywidualny i holistyczny. 

Głęboko wierzę, że zdrowie wynika z harmonijnej pracy całego organizmu dzięki czynnikom takim jak zdrowa dieta, codzienny ruch, jakościowy sen, radzenie sobie ze stresem, dobre relacje z innymi i samym sobą.

Stale uczestniczę w konferencjach i kursach związanych z dietetyką i żywieniem. Uważam, że racjonalne żywienie ma duże znaczenie nie tylko w profilaktyce, ale również w leczeniu licznych schorzeń.

W czym się specjalizuję?

Specjalizacje

Ogromnym polem mojego działania jest leczenie nadwagi i otyłości, chorób dietozależnych. Na co dzień przyjmuję wielu pacjentów z cukrzycą typu II, insulinoopornością, chorobami autoimmunologicznymi.
Uczę ich, że zdrowa dieta, aktywność fizyczna, regulacja rytmów okołodobowych mają ogromne znaczenie w celu poprawy samopoczucia, kształtowania sylwetki i zdrowych nawyków żywieniowych.

Moją specjalizacją w pracy są choroby układu pokarmowego, głownie jelit. W gabinecie każdego dnia przepracowuję jednostki chorobowe takie jak zespół jelita drażliwego, SIBO, choroby zapalne jelit.

Jestem przeciwniczką stosowania nieracjonalnych diet, uczących nieprawidłowych nawyków żywieniowych. Uważam, że w zawodzie dietetyka najważniejsze jest indywidualne podejście do pacjenta, dlatego w swoim gabinecie oferuje skuteczne i zdrowe plany żywieniowe dostosowany do indywidualnych potrzeb, stylu życia oraz umiejętności kulinarnych pacjentów.

Nadmierna masa ciała prowadzi do rozwoju problemów zdrowotnych.
Skuteczną pomoc w prawidłowym przybraniu wagi.
Dobór odpowiedniej diety przy jednostkach chorobowych.
Prawidłowe żywienie podczas okresu menopauzy.
W tym okresie należy m.in. zadbać o prawidłowe nawyki żywieniowe.
Nadmierna masa ciała u dziecka może nieść ryzyko wielu schorzeń.
Podstawą leczenia dietetycznego jest odpowiedni plan żywieniowy.
Zaparcia, biegunki, bóle brzucha, zgaga, nadmierne gazy i wzdęcia.

Certyfikaty i wyróżnienia

Moje certyfikaty