Sałatka z pieczonym batatem i cieciorką
Składniki na 1 porcję: Sposób przygotowania: Batata umyć, pokroić na „frytki”. Doprawić solą, pieprzem i chilli. Wymieszać razem z oliwą i ułożyć na blaszce do pieczenia. Piec około 20 minut w 220 stopniach
Składniki na 1 porcję: Sposób przygotowania: Batata umyć, pokroić na „frytki”. Doprawić solą, pieprzem i chilli. Wymieszać razem z oliwą i ułożyć na blaszce do pieczenia. Piec około 20 minut w 220 stopniach
Składniki na 1 porcję: Sposób przygotowania Mięso pokroić na małe kawałki. Oprószone solą i pieprzem podsmażyć na oliwie. Cukinię i paprykę pokroić w cienkie słupki, a pora w talarki. Wrzucić na patelnie marchewkę, cynamon
Sposób przygotowania: Sposób przygotowania: Fasolę porządnie przepłukać z zalewy. Zblendować na gładką masę. Dodać koncentrat, posiekaną cebulę, przyprawy. Ponownie zblendować.
Składniki ma 2 porcje: Sposób przygotowania: Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, dodać przyprawy. Chwilę smażyć na oleju rzepakowym. Wsypać soczewicę wcześniej opłukaną, zalać wodą. Soczewica zacznie chłonąć wodę
Składniki na 1 porcję: Sposób przygotowania: Składniki na sos zblendować. Sosu wyjdzie większa ilość, można przechowywać w lodówce przez kilka dni. Placek tortilli posmarować sosem, położyć ser, pozostałe dodatki.
Nawigacja
Znany Lekarz